Varukorg0

Visa, Mastercard, American Express, Svea Ekonomi

Om Oss på Jetsettrends

Las Vegas skylt

Det började i Las Vegas!
Idén till Jetsettrends uppkom genom en längre vistelse i Las Vegas, USA under åren 2005-2006! Väl i Las Vegas förstod vi hur denna subkultur inte bara var en fluga, utan här samlades folk från hela världen och temat var Rockabilly, retro och 50 tal. Elvis hade dessutom sitt första framträdande här år 1956 och även gifte sig med sin Pricilla Presley år 1967.

Morgan och Veronika Sehlstedt ägare på jetsettrends
Under den ett år långa vistelsen i Las Vegas med alla intryck av kulturen lades grundidén till Jetsettrend och vid hemkomsten 1 år senare startades Jetsettrends upp i modemeckat London, För det var i London det rätta modet fanns och så är det än idag, att det mesta av sortimentet kommer från England.

Jetsettrends styrelse med Per Holknekt i spetsen
Jetsettrends styrelse med Per Holknekt
Jetsettrends styrelse upp ifrån vänster Morgan Sehlstedt, Per Holknekt,
och Peter Trygg Nedre raden från vänster Veronika Sehlstedt, Felicia Sehlstedt och Jenny Sjölin


Jetsettrends var först i Sverige med nyproduktioner av prickiga 50 tals klänningar
Jetsettrend var pionjärer med att sälja nyproduktioner av prickiga 50 tals klänningar i Sverige och du hittar fortfarande flera av de välkända modellerna från London. Alla dessa modeller och designers följer vi noggrant för att du ska få det senaste och det snyggaste modet.

Jetsettrends är ett svensk företag med registrerat varumärke!
Från Oktober 2014 är Jetsettrend ett helsvenskt företag (Säljassistent Norden AB) med registrerade varumärket Jetsettrends. Företaget drivs av Veronika och Morgan Sehlstedt som ett familjeföretag med ett antal anställda medarbetare vid behov.

Jetsettrends varumärke

Jetsettrends tillverkningsindustrier!
Jetsettrends tillverkar sina produkter i både Europa och Asien. Vi väljer noga ut våra samarbetspartner och tillverkningsindustrier för att ge dig den bästa kvalitén, men också ur etisk och hållbar produktion. Vi följer noggrant olika modedesigners för att du ska kunna få det senaste i både mönster, färgsättningar och olika skärningar på dina klänningar. En Jetsettrends klänning håller alltid normal passform och ett bra pris i förhållande till den kvalité och den service du får genom att vara kund hos oss! Har du frågor tveka inte att kontakta Kundservice!

Jetsettrends syfabrik

Jetsettrends klänning med tag

Styrelseledamoten i Jetsettrends Per Holknekt vid sin DeSoto 1950 års modell
Bilden är tagen i Californien år 1983

Per Holkenkt vid sin desoto sedan årsmodell 1950
Vi säljer noggrant utvalda rockabilly 50 60 tals och riktiga kvalitets klänningar och andra produkter som är inspirerade av 50 talet och dess härliga feminina mode. Våra produkter är i mycket bra kvalitet och passar utmärkt till Studenten, rockabillyträffen och andra festliga tillfällen. hittills har vi över 100 000 nöjda kunder och vi är kända för snabba leveranser och ett stort utbud av klänningar, smycken och andra saker som kan härledas till retro och det ljuva 50 talet samt inte minst Rockabilly trenden.

Viva Las Vegas Rockabilly Weekend 2006

Jetsettrends Framtidsvision

Jetsettrend ska vara det självklara valet för alla män och kvinnor som vill hitta ett brett utbud till bra priser av retromode. Vi ska efterfölja vår vision genom att ligga i framkant med det senaste både inom kläder och andra tillbehör inom vårt segment som är retro, 50 tals och Rockabilly

Jetsettrends och Miljön
Vi arbetar ständigt med att eliminera negativa miljöpåverkningar av vår verksamhet. Dessa innefattar:

- Tillverkning och Kemikalier
Öka effektiviteten i användning av råvaror, Gå från fossila till förnybara råvaror 
Efterfråga miljöanpassade kemikalier i tillverkningsprocesserna.

- Transporter
Minimera transportsträckor, skapa bra förpackningar för att inte transportera luft. Noggrant följa våra transportleverantör miljöarbete och efterfråga klimatsmarta transporter.

- Energi
minska mängden energi som inte är förnyelsebar, köper bara in el som är 100% förnyelsebar

- Avfall
Minska mängden avfall som genereras och öka andelen av avfall som går till återanvändning och materialåtervinning.

Modets utveckling
Mode Från 30 Och 40 talet ska vara praktiska och med ett syfte
Det är ord på hur man kan beskriva modet på 30-talet och 40-talet. Det turbulenta 30-talet påverkades av den ekonomiska världskrisen och massarbetslöshet. En kjol med en blus var i dessa dagar den i vanligaste fall den enda dagliga garderob och eleganta kostymer var inte en del av streetview längre, liksom Swing trouwers för kvinnan à la Marlene Dietrich, ofta i kombination med en kort bolero jacka. Populära modeaccessoarer för 30-talet var fjäder Boa och sigarpipes. Under tiden efter kriget fanns det stor brist på material, det är därför modet på 40-talet var tvungen att vara tyg av högsta kvalité och robust. Tighta pennkjolar, enhetlig stil och uppknäppna klänningar var uteslutande modebilden. Väskor, broscher och halsdukar var stilrena och eleganta.


Mode Från 50-Talet, 60 Och 70 tal!
Uteslutande på 50 och 60 talet tog de prickiga klänningarna stor plats hos trendiga tjejer. Vida klänningar och kjolar samt underkjolar var lika populära som pennkjolar där huvudsyftet är att framhäva figuren. Byxor var på den här tidsepoken helt försvunna ur kvinnornas garderober. Tighta blusar i kombination med en prickig klänning eller kjol och andra eleganta kostymer bestämde modebilden. Modet på 60-talet skapades av stora sociala övergångar. "Flower Power" eran eller gemenskapen trädde fram och stora strukturella förändringar skedde i samhället. De eleganta och klassiska chic kläderna tillhörde nu det förflutna. i slutet på 60 talet riktade sig designers sig till ungdomar med ett modeskapande de också levererade en ny livsfilosofi eller en politisk åsikt. De förekommande mini kjolarna inträder, byxor och färgstarka, grafiska i Pop-Art stil kom ut. I modet på 70-talets hippierörelse spelar kläderna fortfarande en viktig roll. Folk bar swing byxor, hade långt hår och bar platåskor. Det som används mest idag är 50 tals och Rockabilly inspirerade kläder och klänningar. Denna trend har kommit för att stanna då gamla mönster möter nytt och färger och produktionstekniker tar fram nytt attraktivt 50 talsmode och rockabilly kläder.

Retroskor Rockabillyskor eller 50 tals
Idag heter det inte längre klackskor, det har fått ett ännu finare namn, Pumps!
Innebörden av pumps var att skorna skulle vara stängda framtill och man skulle att tårna skulle vara väld dolda. För att en sko ska kallas för pumps så ska det inte finnas några dragkedjor eller någon snörning på skorna. För att kalla en sko för pumps handlar alltså om hur det ser ut framtill på skorna. Det spelar heller inte någon roll vad det sitter för typ av klack på skorna. Med ett par pumps i din garderob har du eller kanske den redan är överfylld till bredden och alltid tillgång till en outfit som är varje kvinnas stora passion. Oavsett om du kallar skorna för klackskor eller pumps så är det ett säkert kort för din perfekta klädsel.

Klackskor historia
Klackskor har en historia som sträcker sig så långt bort som till medeltiden. Denna tidpunkten var det massor med skräp slängde ute på gator och torg och funktionen med klackar var att man helt enkelt komma upp en bit från marken. Till en början var det bara män som använde klackskor eller som det heter idag, pumps eller retro skor. Kvinnorna började använda klackskor i början på 1500 talet och att äga ett par klackskor var en typisk klassfråga. Använde kvinnan klackskor fick man per automatik en högre klass och en betydligt högre status!
Retro Pumpsen ökar din kvinnliga utstrålning!
Överallt ser vi vackra kvinnor i retro pumps alltifrån tv, tidningar och under olika ceremonier. Att köpa ett par pumps till dina snygga kläder ökar på din utstrålning och blickarna kommer falla naturligt på dig. Med ett par klackskor eller pumps får du automatiskt en rakare rygg och benen framhåller din naturliga kvinnlighet. Med en rockabillyklänning och ett par pumps eller klackaskor och du kommer garanterat äga tillställningen du deltager på. Ett par klackskor ger dig bättre hållning och piffa gärna upp din kvinnlighet med både örhängen och en vacker handväska.

Sköt dina 50 tals och retro skor rätt och dom håller länge!
Sköter du dina 50 tals och rockabillyskor rätt så håller dom i många år, oavsett om det är Pumps, klackskor eller ballerinaskor. Kommer du hem en kväll och det har regnat ute så ska du inte sätta dina skor på elementet. Låt dina skor istället torka i rumstemperatur och vid behov torka av dom. Var rädd om dina skor och dom håller flera år. Behöver du torka av dina skor använd en vanlig textiltrasa eller en borste, använd aldrig rengöringsmedel som kan förstöra dina skor. Eftersom klackskor eller pumps först och främst slits med klacken först, så kan det vara en god idé att låta en skomakare göra en förstärkning. Vissa pumps som du köper följer det med en extraklack som du enkelt kan montera helt själv.


Snabba Leveranser
Vi erbjuder oslagbart snabba leveranser. Därmed har ni era varor inom 2 till 5 vardagar och har även möjlighet att byta eller returnera. Hur ni går tillväga hittar ni under kundservice Vi hoppas ni gillar våra klänningar och tveka inte att skicka ett email om ni har frågor kring oss och våra produkter!

Våra Londonbaserade varumärken på klänningar online
Rockabilly H & R Lindy Bop Cellectif Underkjolar Marilyn Monroe, jetsettrends, Hell Bunny Living Dead Souls Retroklänningar klänningar online

Ibland skiljer sig storleken på våra klänningar från vanliga måttstorlekar. smygtitta gärna och mät dig själv! Underkjolarna finns i olika längder, så kolla att du beställer rätt längd på din underkjol som kommer att passa din klänning. Glada och färggranna 50 tals klänningar ger liv åt den mest tråkiga garderoben eller samlingen men om du är ovan att bära mycket färg kan det vara bra att välja en som du kommer känna dig bekväm med. Annars blir det lätt så att klänningen får hänga kvar i garderoben, vilket vore väldigt synd.

Klänningar för varje tillfälle

Du hittar klänningar för bröllop och studenten. Men också till alla årets alla fester eller om du ska gå på teater kan det vara snyggt och elegant med en klänning. Klä dig snyggt i en klänning oavsett vilket tillfälle du väljer att bära din klänning. Årets absoluta höjdpunkt ät ändå midsommarklänningen och skolavslutningen och studenten. Andra högtider du kan bära en vacker klänning på är midsommar, skolträffen, eller om någon dy tycker om ska bjuda dig på en romantisk middag. Ska du äta julbord eller på firmafsten är också en klänning snyggt att klä sig i. Dra till dig alla blickar på företagsets julbord eller när ditt företag ska bjuda på firmafest eller personalfest. En klänning är vacker oavsett när du väljer att bära den, men särskilt snyggt blir det ändå på på julafton eller nyårsafton. En snygg nyårsklänning passar alltid bra. Här på jetsettrend hittar du klänningar oavsett när du vill vara vacker.