Varukorg0

Visa, Mastercard, American Express, Svea Ekonomi

Gubbkeps retro 50 tal rockabilly keps

Gubbkeps eller skärmmössa är en huvudbonad som blev populärt för herrar under 1880 talet i Storbritannien. Sedan den kom till har den fått otaliga namn för att nämna något så finns engelsk keps, retrokeps eller Rockabilly keps. med som namn som de allra flesta kan härleda till en keps för herrar eller gubbke...

Gubbkeps retro 50 tal rockabilly keps

Gubbkeps eller skärmmössa är en huvudbonad som blev populärt för herrar under 1880 talet i Storbritannien. Sedan den kom till har den fått otaliga namn för att nämna något så finns engelsk keps, retrokeps eller Rockabilly keps. med som namn som de allra flesta kan härleda till en keps för herrar eller gubbkeps som de allra flesta använder som ord för denna trevliga accessoar för honom. Det finns många olika färger och modeller för kepsen som även finns i flera olika utföranden efter tycke och smak. Matcha gärna med en snygg rockabilly skjorta. I begynnelsen av kepsarnas intåg kunde man tydligt se vilken klass i samhället som man tillhörde om man bar en sådan, på gamla foton kan man fortfarande se klart och tydligt att det var mest arbetare som använde keps dagligen. Idag har den fått en plats i modevärlden för män. Bär du en gubbkeps idag kan du tillgodoräkna dig att du är modern och tillhör du subkulturen rockabilly är det ett givet med denna snygga huvudbonad eller engelsk retrokeps. Inom rockabilly har det visat sig att kepsen är en given del och ett par fräcka hängslen av rockabillyklädseln för män och killar.

Varsågod här kommer lite användningstips:
- Använd aldrig en retrokeps som är alldeles för lik den klädsel, det kan se väldigt konstigt ut
-  De flesta gubbkepsar är enkla att para ihop med din kläder de är bruna grå eller beigea och det passar det mesta. Det innebär att dom är neutrala i din färgsättning och passar bra med de flesta kläder och färger.
- Välj rätt modell och låt den inte vara uppknäppt det kan se kvinnligt ut
- En gubbkeps bär man under hösten, vinter och våren då den är ganska varm

Det sägs att gubbkepsen kom fram i under 1880 talets Storbritannien, många historiker menar att det var långt mycket tidigare än så. Under 1600 talet ville britterna öka konsumtionen av ull och det gick så långt att man införde en lag om att bära kepsar av ull under flera dagar i veckan och det fick samtidigt en följd i att kepstillverkningen ökade lavinartat. En riktig gubbkeps med bra kvalité hittar du här på jetsettrends kläder för herrar, vi kallar dom för Gubbkeps rockabilly, retro och 50 tals.

Se mer

Gubbkepsar 

Visa:
Visar 1 - 9 av 9 artiklar